Staffordshire bull terrier

Staffordshire Bull Terrier er en mellemstor, korthåret hunderace, der blev opdrættet i juni 1935. Den er af engelsk afstamning, og er en af flere racer anset for at være inden for pitbull typen.

Før det 19. århundrede var spbull-terrier-164192_960_720ortsgrene som tyr-, bjørn og hane kampe almindelige. Disse kampe var skabt til at levere underholdning for tilskuerne. Hundekampe blev til, da man startede med at opdrætte hunderacer, der var farlige og temperamentsfulde. Nu var kampene billigere og lettere at skjule fra loven. Man spillede med penge, og den overlevende hund blev anerkendt som vinder.

Den moderne race er en race, der har et ideelt temperament, og er blevet accepteret som Staffordshire Bull Terrier af Storbritannien.

Udseende

Staffordshire Bull Terrier er en mellemstor, tætbygget og meget muskuløs hund med et lignende udseende til den amerikanske Pit Bull. Pelsen er glat og klamrer sig tæt til kroppen. Deres muskler er definerede, mørke runde øjne og en bred mund med et bid, der ligner en saks. De kan blive op til 40 cm høje og veje op til 17 kg for hannerne og op til 15 kg for hunnerne.

Temperament

Selvom hver hund har deres egen individuelle forskelle i deres personlighed, så kan fælles træk findes i hele Stafford racen. På grund af sin avl og historie, er Staffordshire Bull Terrier kendt for sin karakter af frygtløshed og loyalitet. Kombinér dette med dens hengivenhed for sine venner, stilhed og troværdig stabilitet, hvilket gør det til en god hund på dette område.

Racen er naturligt muskuløs og kan derfor forekomme skræmmende, men på grund af deres naturlige forkærlighed for mennesker, så er de ikke egnet til vagt eller angrebstræning. Deres hvalpe er meget nemme at tage hånd om, da de er meget kærlige overfor mennesker.

De udtrykker deres hengivenhed ved at hoppe op, nusse, slikke og skrabe. Disse hunde er dog let tilpasselige i andre miljøer og ejere, og kan desværre let blive stjålet af hunde tyve. De er hærlige hunde, og viser ingen form for problemer, medmindre dårlige ejere prøver at bruge og udnytte dem til at vise agression.