På denne side kan man finde alt om hunde, hundeavl og opdrættelse. Netop nu befinder det meste af verden sig nemlig i en tid, hvor mange vil lege med den naturlige udvælgelse og skabe nyt liv.

Hunde opdrættelse og avling er en praksis, hvor man parer udvalgte hunde med den hensigt, at man vil opretholde eller producere særlige kvaliteter og egenskaber. Når hunde reproducerer uden menneskelig indgriben, så er deres afkoms egenskaber bestemt af naturlig udvælgelse. Avl menes at være en kunstig udvælgelse af hunde, hvor hunde med vilje bliver avlet af deres ejere.

Personer, der hjælper hunde til at producere hvalpe bliver omtalt som opdrættere. Opdrættere skal have en viden om genetik og sundhed for at kunne være i stand til at opdrætte specifikke egenskaber ved den nye generation af hvalpe.

Nogle hunde har nemlig visse arvelige egenskaber, der kan udvikle sig til et handicap eller sygdomme. I nogle tilfælde har man set nedarvning af øjenabnormaliteter, hjertesygdomme og døvhed. Nogle racer kan blive mere påvirket end andre ved kunstig opdrættelse. Hunde er pattedyr, men ikke naturlige vilde dyr. De blev nemlig oprindeligt avlet fra ulve. Mennesker har opdrættet hunde i lang tid.

I dag bruges nogle hunde som kæledyr, andre bruges til at hjælpe mennesker med at gøre deres arbejde nemmere. De er et af de mest populære kæledyr i verden, fordi de er legende, venlige og lytter til mennesker. De spiser både kød og grøntsager. Man kan endda finde hunde med job, som for eksempel politihunde, hær hunde, brand hunde, besked hunde, jagthunde og redningshunde.