Opdræt af hunde – del 2

Selvom alt ser godt ud, skal man også sørge for at tjekke hundene for at kontrollere, at de er i stand til at yngle. Man kan tage en analyse af hanhundens sæd.

Når alt er i orden, er det bare om at vente på hunhunden. Timingen er bestemt, så det er om at være opmærksom. Når hunhundens genitale områder starter at svulme op, og der kan være en blodig udledning derfra. Hun vil dog ikke acceptere hanhunden indtil hun er fuldstændig klar til at yngle. Hun kan endda dog-72333_960_720gø og blive aggressiv, hvis hanhunden prøver at nærme sig hende. Det er vigtigt, at man overvåger sine hunde, når der er sammen i denne tid, da de kan komme til skade.

Hunhunden vil være modtagelig i en periode over 9-11 dage og tillader derfor hanhunden til at parre med hende. Hvis man har svært ved at finde ud, hvornår ens hund er i brunst, så kan må få medicin af dyrlægen, så man kan se, hvornår hun er klar.

Hvis man ikke har en hanhund, så kan man som opdrætter overveje kunstig befrugtning. Frosne hunde sæd kan blive sendt over hele verden opbevaret i flydende nitrogen. Det kan være nødvendigt at bruge denne kunstige metode, hvis det par, man har valgt ikke synes at avle naturligt. Hvis man har ekstra penge, så kan man få sæd kirurgisk implanteret i livmoderen af en dyrlæge.

Så snart man er sikker på, at ens hun er blevet gravid, er det meget vigtigt, at man adskiller hende fra hannen. Hun har brug for en afbalanceret kost, vitamintilskud og andre ting, som dyrlægen kan anbefale. Det tager cirka 60-70 dage for en hunds graviditet til at slutte. Så det er vigtigt, at man holder den gravide hund ren og giver den masser af frisk vand regelmæssigt.