Hunderacer med helbredsproblemer

At se ens bedste, firbenede ven kæmpe er en af de mest smertefulde erfaringer en kæledyrs ejer kan gå igennem. Trods al kærlig pleje, kan sundhedsproblemer plage livet af ens kære kæledyr.

I Amerika bruger man for eksempel mere end 16 milliarder dollars på dyrlæge hvert år. Det er noget, man som kæledyrs ejer skal forvente i nødsituationer, da detbernese-mountain-dog-puppy kan være meget sandsynligt, at man skal komme til at betale helt op til 26.000 danske kroner på et tidspunkt på ens kæledyr.

Når man vælger en pelset hund eller kat, er det nyttigt at vide, hvilke racer, der er mest kendte for problemer med helbredet. Forskellige racer er kendt for deres lidelser. Selvom nogle opdrættere kan tilbyde sundhedsmæssige garantier, er nogle sygdomme vanskelige at forudsige på de yngre hunde.

  • Den Bernesiske Bjerg hund, som er en relativt stor hunderace, er tilbøjelig for både hofte og albue dysplasi, som er en unormal udvikling af kroppens celler. Tilstanden kan enten være medfødt eller erhvervet ved en skade. De koster omkring 6.000 kroner per hvalp.
  • Weimaranere kan have en lang række mindre sundhedsproblemer, herunder Von Willebrands sygdom. Detter er en sygdom, der også kan findes hos mennesker, som den mest almindelige arvelige blødersygdom. Sygdommen er arvelig og kan skyldes en mangel af et protein. Hvis man mangler dette protein, så kan være meget svært at standse en blødning.
  • Puddel hunden kan udvikle gastriske problemer, også kendt som forstoppelse, der kan være fatal uden en operation. De kan koste op til 9.000 danske kroner.
  • Boxer hunde er kendt for at have en høj kræft chance. Denne type af kræft kan dog behandles, hvis sygdommen bliver diagnotiseret i tide.
  • Rottweilere kan lide af epilepsi og en degenerativ knoglesygdom. De kan koste mere end 10.000 danske kroner for en enkelt hvalp og har en gennemsnitlig levealder på omkring 10 år.