Hunde til familier

Når man skal vælge en hund, er det ligesom at vælge et helt nyt familiemedlem. Det er slet ikke en nem beslutning. Hvis man har børn, så er det specielt vigtigt, at man tager sin beslutning med god forskning af hunden. Der er mange hunde racer, som rent faktisk ikke er egnet til familier med børn. De kan være naturligt nervøse eller agressive eller blot foretrække stille miljøer. Når man leder efter den bedste familie hund, kan man kigge efter et par kvaliteter, såsom:8414959061_5be4c21207_b

  • Robust: børn er ikke altid så skånsomme, som de dog burde være. Så det er vigtigt, at man vælger en hund, der er tålmodig og robust. Det er meget vigtigt, ikke kun for barnets sikkerhed, men også for hundens lykke. Derfor er det ikke bedst at vælge en miniature race, da de kan være meget nervøse.
  • Energisk: ligesom robust, så har de fleste børnevenlige hunderacer masser af energi. De kan være i stand til at holde trit med børnene uden at få opbrugt deres energi eller blive irriteret. Sørg for at vælge en race, der matcher ens families aktivitetsniveau. De mest energiske hunde er Retriever og Spaniel racen.
  • Intelligent: ingen hund bliver født uddannet. Selvom alle hunde bør uddannes, er det mest vigtigt, når de er omkring børn. Nye kæledyr har behov for at vide, at børnenes sikkerhed er det vigtigste. De mest intelligente hunde er jagthunde.
  • Venlig: undgå enhver race, der er kendt for at være utålmodig, nervøs eller voldelig, når der ledes efter en familiehund. Denne egenskab kan dog være svær af finde.

De to bedste hunderacer til familier er:

  • Den Amerikanske Water Spaniel. En energisk hund. Disse hunde har brug for at tilbringe hele dagen med at være aktive, så hvis man har børn til at lege med dem hele dagen, skal hunden nok sørge for at børnene går i seng tidligt!
  • Basset Hund er kendt som en af de bedste familiehunde. De er lidt langsommere end jagthunde, som kan gøre dem lidt dovne. Dog er de meget loyale overfor deres familie og har en god størrelse. De er meget kærlige og blide.