Den tibetanske Mastif

Den tibetanske Mastiff er en stor type, der har deres oprindelse fra nomadiske kulturer i Kina, Indien, Mongoliet, Nepal og Tibet. Denne hunderace blev brugt af de lokale til at beskytte deres får fra ulve, leoparder, bjørne og tigre.

Udseende1425019786_nedoocenennye-porody-1-600x377

De tibetanske Mastiff hanner kan blive op til 83 cm høje og kan veje mellem 40 til 70 kg. Disse store hunde bliver produceret i nogle vestlige og nogle kinesiske opdrættere, der mener, at disse hunde er alt for dyre at fodre. Deres enorme struktur gør dem også mindre anvendelige som husdyr.

De betragtes som en primitiv race, der har en vis hårdførhed, genetisk, som ville være nødvendig for at overleve i Tibet og Himalaya-områderne, den nordlige del af Nepal, Indien og Bhutan.

Deres instinktive adfærd har været med til at bidrage til deres overlevelse i barske miljøer, fordi de havde deres “grupper”. De er også en af de få hunderacer, der har et enkelt brunst om året i stedet for to. Denne egenskab findes i vilde dyr, såsom ulve. Siden deres brunst er i det sene efterår, så er de fleste Tibetanske Mastiff hvalpe født mellem december og januar hvert år. Den har en dobbelt pels, som er lang, der kan findes i mange forskellige farver.

Temperament

Hunde opdrættet i de vestlige lande er generelt mere afslappede end dem, der bliver opdrættet i Inden og Nepal. Denne hunderace er i gennem flere hundrede år blevet opdrættet til at være en beskytter, der kan holde vagt. De sover for det meste i løbet af dagen, som er en af grundende til, de er så aktive og bevidste om natten.

De er intelligente, men hvis man vil bruge dem som husdyr, så skal man sørge for at få dem socialiseret med lydighedstræning. De har nemlig en reserveret natur med fremmede. Udover denne genetiske egenskab, så er de fremragende familiehunde, for den rigtige familie! Ejerne skal kunne være i stand til at forstå hundens psykologi og være villige til påtage sig den primære førerposition. Mangel på sammenhængende, rationel disciplin kan resultere i skabelsen af farlige, uforudsigelige hunde.