Den pommerske hunderace

Denne hunderace er en af de dyreste hunderacer i verden. Den gennemsnitlige familie vil sandsynligvis ikke ønske at bruge halvdelen af udgifterne til et hus på en hund, uanset hvor sød den kan være. Men der er mange, rigere fdownload-84olk, der elsker denne race, som de køber i par.

Den pommerske hunderace er opkaldt efter Pommern region i Polen i Centraleuropa. Den ligner et lille stykke legetøj på grund af dens meget lille størrelse. Denne race er nedstammet fra den større Spitz hund, specielt. Racen blev gjort populær af en række kongelige ejere fra det 18. århundrede. Dronning Victoria ejede en særdeles lille Pom Pom, og siden er den mindre variation af hunderacen blevet populær i det meste af verden. Under Dronning Victorias levetid faldt størrelsen af denne race med 50 procent.

Disse hunde er robuste og sunde. De mest almindelige sundhedsproblemer er sammenbrud og hudlidelser. Disse sygdomme er genetiske, og får hundens hud til at blive sort og miste det meste af sin bløde pels.

Udseende

De er små hunde, der vejer omkring 2-3 kg og er 13-28 cm høje. De tidligste eksempler på racen er hvide eller brune. Nu kommer de dog i mange farver, såsom hvis, sort, brun, orange, rød, blå, plettet og mange andre flotte farver. De mest almindelige farver er dog orange, sort eller en cremet hvid farve.

De har tykke, dobbelte pels. Det er ikke svært tage sig af pelsen og kan gøres dagligt, for at opretholde kvaliteten af pelsen. De skal trimmes hver måned, da pelsen hurtigt kan blive alt for tyk. Deres ydre pels er lang og barsk i tekstur, mens under er blød, tyk og kort.

Temperament

Pom Pom hunde er typisk venlige, legesyge og livlige, men de kan være aggressive over for andre hunde. De er meget opmærksomme omkring ændringer i deres miljø, derfor kan de blive meget larmende, når de tilbringer tid i nye omgivelser. De er intelligente, og kan være meget succesfulde, når de ønsker noget fra deres ejere. De elsker opmærksomhed, men kan hurtigt blive dominerende, hvis de ikke bliver trænet ordentligt og socialiseret.